Krim. obrada - Teške krađe provaljivanjem u stanove

Slika PU_ZG/slike/puz/nakit28.8.09.jpg

FOTO: PU zagrebačka
Dana 26./27.08.2009.g. policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Odjela općeg kriminaliteta u suradnji s policijskim službenicima 7. policijske postaje Zagreb, proveli su kriminalističku obradu nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog osnovane sumnje da je na području Grada Zagreba počinio ukupno 10 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u stanove na području Grada Zagreba i to naselja Medveščak i Maksimir. Navedeni počinitelj do sada je u više navrata kazneno evidentiran kao počinitelj kaznenih djela teških krađa, zlouporaba opojnih droga i dr.

Provale u stanove su vršili tijekom 08. mjeseca 2009.godine na način da su prikladnim alatom lomljene cilindrične brave na ulaznim vratima stanova, te potom iz istih otuđivani uglavnom zlatni nakit i novac. Tijekom kriminalističke obrade provedene su pretrage stanova, obiteljske kuće i osobnog automobila temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu kojom prilikom je pronađeno vise komada zlatnog nakita, mobitela, prijenosnih računala i dr. Također je provedeno više istražnih radnji prepoznavanje navedenih predmeta od strane oštećenih građana kojom prilikom je dio predmeta prepoznat kao otuđen.

Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni 35-godišnji hrvatski državljanin prepraćen je dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je počinio 10 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 120.000,00 kuna.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta nastavljaju daljnju kriminalističku obradu nad osumnjičenim muškarcem kako bi se utvrdilo da li je počinio još kaznenih djela teških krađa na području Grada Zagreba. Policijski službenici kazneno su prijavili za pomaganje u izvršenju kaznenih djela teških krađa 48-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prvoosumnjičenom pomagao na način da mu je pružao smještaj u stanu nakon počinjenih kaznenih djela, a u više slučajeva je prvoosumnjičenog prevozio do mjesta izvršenja kaznenog djela i nakon toga čekao.


Stranica