Priopćenje – 7. rujna 2009. za 31. kolovoza do 6. rujna

PN S POGINULIM OSOBAMA – u dvije nesreće poginule su dvije osobe. U četvrtak 3. rujna oko 12,30 sati u mjestu Žerjavinec (područje PP Sesvete) poginula je 76 – godišnja putnica na neregistriranom traktoru kojim je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljala 33 – godišnja vozačica.

PN S POGINULIM OSOBAMA – u dvije nesreće poginule su dvije osobe.

U četvrtak 3. rujna oko 12,30 sati u mjestu Žerjavinec (područje PP Sesvete) poginula je 76 – godišnja putnica na neregistriranom traktoru kojim je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljala 33 – godišnja vozačica. Do nesreće je najvjerojatnije došlo uslijed neprilagođene brzine kretanja osobnog automobila marke „hyundai pony“ križevačkih reg. oznaka, kojim je upravljala 55 – godišnja vozačica, zbog čega je prednjim dijelom „hyundai“ naletio na stražnji dio traktora.
U subotu 5. rujna oko 22,10 sati u Vrbovcu poginula je 23 – godišnja vozačica osobnog automobila „škoda felicia“. Do nesreće je došlo na način da je vozačica u Savskoj ulici iz za sada nepoznatih razloga skrenula s kolnika i prednjim dijelom vozila udarila u betonski most.

U kolovozu je poginulo 11 osoba, dok je u kolovozu 2008. poginulo 12.
U prvih osam mjeseci 2009. poginulo je 58 osoba, dok su u istom razdoblju 2008. poginule 84 osobe.

AKCIJA „NADZOR MOPEDISTA I MOTOCIKLISTA“
mjerenje buke

U suradnji s Centrom za vozila Hrvatske u utorak 8. rujna 2009. na području Grada Zagreba mjerit ćemo buku koju stvaraju mopedi i motocikli.
Problem pretjerane buke osobito je izražen u večernjim i noćnim satima, na što su nam u zadnje vrijeme u više navrata ukazivali građani direktno ili putem predstavnika raznih medija.

Mopedi i motocikli koji stvaraju buku veću od maksimalno dopuštene su tehnički neispravni. Nakon utvrđivanja tehničke neispravnosti, moped ili motocikl ćemo uz oduzimanje reg. pločica isključiti iz prometa, a vozaču naplatiti Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisanu novčanu kaznu u iznosu od 700 kn.

Mopeda i motocikala je na području PU zagrebačke evidentirano 37.295 (22.801 + 14.494) ili 6,63 posto (svako petnaesto) od ukupno 562.837 vozila na području PU zagrebačke.


Stranica