Teška krađa

U petak, 11. rujna oko 10.30 sati na području Velike Gorice, dvije su nepoznate osobe, muškarac i žena iz zlatarnice na Zagrebačkoj otuđili veći broj zlatnih lančića.

U petak, 11. rujna oko 10.30 sati na području Velike Gorice, dvije su nepoznate osobe, muškarac i žena iz zlatarnice na Zagrebačkoj otuđili veći broj zlatnih lančića.
U prijepodnevnim su satima, muškarac i žena srednjih godina ušli u zlatarnicu na Zagrebačkoj te od vlasnikove supruge 50-godišnjakinje, služeći se engleskim jezikom, zatražili da im pokaže zlatne lančiće.
Na njihovo traženje, ona je na pult stavila više zlatarskih paleta na kojima se nalazio veći broj zlatnih lančića različite debljine i težine.
Uz stalno traženje da pokaže i ostali nakit, iskoristili su njezinu zaposlenost te nepažnju koju su inicirali, pri čemu su otuđili dvije palete s lančićima što supruga vlasnika nije odmah primijetila.
Iako su izabrali jedan lančić, naveli su da će odabrano platiti majka koja se nalazi u obližnjem ugostiteljskom objektu pa su predložili da se svi zajedno tamo upute.
Dolaskom u ugostiteljski objekt, majku nisu pronašli, te su supruzi vlasnika koja je bila s njima rekli da odustaju od kupnje a potom i  otišli.
Po povratku u zlatarnicu, supruga vlasnika je shvatila i potvrdila si, da je počinjeno kazneno djelo, odnosno da su joj tijekom pokušaja prodaje, otuđene dvije palete sa zlatnim lančićima.
Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.


Stranica