Napad na službenu osobu, teška tjelesna ozljeda

U ponedjeljak, 21. rujna oko 17 sati na području Peščenice, 3. Struge, dvije muške osobe koristeći se osobnim automobilom marke Audi A6, zagrebačkih registracijskih oznaka prepriječili su promet koloni vozila koju su pretjecali. Nakon toga su po izlasku iz vozila došli do vozila koje je bilo iza njih u koloni i u kojem se nalazio policijski službenik izvan službe te su ga počeli vrijeđati.

U ponedjeljak, 21. rujna oko 17 sati na području Peščenice, 3. Struge, dvije muške osobe koristeći se osobnim automobilom marke Audi A6, zagrebačkih registracijskih oznaka prepriječili su promet koloni vozila koju su pretjecali.

Nakon toga su po izlasku iz vozila došli do vozila koje je bilo iza njih u koloni i u kojem se nalazio policijski službenik izvan službe te su ga počeli vrijeđati. Uputili su se prema slijedećem vozilu u koloni, ford focus zagrebačkih registracijskih oznaka, u kojem se nalazio 43-godišnjak. Otvorili su mu vrata vozila počeli ga vrijeđati i prijetiti mu odvijačem, a jedan od počinitelja ga je udario zbog čega su 43-godišnjaku na kolnik pale naočale. Potom su se počinitelji ponovno vratili do vozila policijskog službenika i počeli ga vrijeđati. On se tada legitimirao službenom značkom i iskaznicom na što ga je jedan od počinitelja šakom udario u glavu. Nakon toga su se počinitelji udaljili s mjesta događaja.

Ozlijeđenom policijskom službeniku i 43-godišnjaku liječnička je pomoć pružena u KB Merkur, gdje je utvrđeno da je policijski službenik teško, a 43-godišnjak lakše ozlijeđen. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su potencijalni počinitelji.

Jedan od njih, 30-godišnjak, uhićen je na adresi stanovanja te su nad njim uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje) zbog odbijanja zapovijedi, sprječavanja bijega i mogućeg napada na policijske službenike. Za drugim počiniteljem, 35-godišnjakom, se intenzivno traga.


Stranica