Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

U utorak 22. rujna oko 16,10 sati na Auto cesti A1, hrvatski državljanin (1975.) upravljao je teretnim vozilom marke Mercedes Actros, zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretao se desnom prometnom trakom u smjeru sjevera. Dolaskom do 6 km + 840 m, došlo je do puknuća stražnje lijeve gume, te ispadanja gume na kolnik, nakon čega se vozač zaustavio u traci za zaustavljanje vozila u nuždi.

U utorak 22. rujna oko 16,10 sati na Auto cesti A1, hrvatski državljanin (1975.) upravljao je teretnim vozilom marke Mercedes Actros, zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretao se desnom prometnom trakom u smjeru sjevera. Dolaskom do 6 km + 840 m, došlo je do puknuća stražnje lijeve gume, te ispadanja gume na kolnik, nakon čega se vozač zaustavio u traci za zaustavljanje vozila u nuždi. dok je guma ostala na kolniku. Na gumu je prednjim lijevim dijelom naletjelo vozilo marke Renault Megane, zagrebačkih registracijskih oznake, kojim je upravljao hrvatski državljanin (1938.), a istovremeno je prednjim desnim dijelom naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila marke Fiat Marea, Nizozemskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Nizozemske (1946.), a kretao se u istom smjeru. Nakon navedene nesreće, vozač Fiat Maree zaustavio je vozilo u traci za zaustavljanje vozila u nuždi, dok je vozač Renault Megana ostao zaustavljen u desnoj prometnoj traci. Vozač Megana i putnica iz Megana (1939.) su izašli iz vozila i pokušali upozoriti vozila koja nailaze da uspore.

Odmah potom na stražnji desni bočni dio zaustavljenog Renault Megana naletjelo je teretno vozilo marke VW Crafter, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin (1964.), te je naletio na putnicu iz Megana (1938.), koja se kao pješakinja nalazila uz istočni rub desne prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi i koja je tom prilikom smrtno stradala.


Stranica