Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/puz/droga23.9.09.2.jpg

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici VII PP Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana (1983. i 1984.), a zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporaba opojnih droga. Tijekom obrade zaplijenjeno je 702,2 grama marihuane, 326,2 grama hašiša i tri digitalne vage sa tragovima marihuane.

U ponedjeljak, 21. rujna u 17, 10 u podzemnoj garaži u Zagrebu, Petrovaradinska, zatečen je i legitimiran osumnjičeni (1984.), te je površinskim pregledom kod istog pronađen pištolj marke Beretta sa 11 komada pripadajućeg streljiva. Uz uporabu sredstava prisile doveden je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Istog dana u večernjim satima na području Trešnjevke zatečen je osumnjičeni (1983.). Uhićen je i doveden u prostorije policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pribavljen je i nalog za pretragu stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni (1984.), koji je prije pretrage policijskim službenicima dragovoljno predao jedanaest plastičnih vrećica sa ukupno 702,2 grama marihuane, pet vrećica sa 326,2 grama hašiša, te tri digitalne vage sa tragovima marihuane. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni (1983.) nabavljao veće količine marihuane i hašiša, koju je donosio u stan na Trešnjevci koji koristi osumnjičeni (1984.), te su drogu zajedno prepakiravali, skrivali i vršili daljnju preprodaju na zagrebačkom narko tržištu.

Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji iznosila bi 50 000 kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su 22. rujna dovedeni u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica