Razbojništvo u pokušaju

Policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je u srijedu, 30. rujna počinio kazneno djelo razbojništva na štetu 43-godišnjeg muškarca.

Policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je u srijedu, 30. rujna počinio kazneno djelo razbojništva na štetu 43-godišnjeg muškarca. Navedenog dana oko 18 sati osumnjičeni i još jedna NN osoba došli su na benzinsku postaju na Novoj Branimirovoj i osumnjičeni je telefonom pozvao oštećenog. On je trebao ispatiti dogovorenu svotu od 2,400 kuna za posao koji je osumnjičeni ranije obavio. Nakon što mu je oštećeni isplatio dogovorenu svotu, osumnjičeni mu je oteo novčanik. Oštećeni je uspio istrgnuti lisnicu nazad ali ga je osumnjičeni udario šakom. Tu se napadu priključila i NN muška osoba, koja je fizički nasrnula na oštećenog. Osumnjičeni je izvadio nož, kojim je zamahivao prema oštećenom te ga lakše ozlijedio. Od zadobivenih udaraca oštećeni je pao na pod i pozvao pomoć, pa su osumnjičeni i NN muška osoba napustili mjesto događaja.
 
Nakon dovršene kriminalističke obrade 34-godišnjak je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu uz priloženo posebno izvješće.


Stranica