Napad na službenu osobu (policijskog službenika)

U petak, 2. listopada, pola sata nakon ponoći na području Ivanić Grada, prilikom kontrole vozila i vozača, alkoholizirani 21-godišnjak napao je policijskog službenika.

U petak,  2. listopada, pola sata nakon ponoći na području Ivanić Grada, prilikom kontrole vozila i vozača , u Šiftarovoj ulici policijski su službenici prometne policije uočili su vozilo marke WV Golf, zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak.
Mimoišli su se s njime, te ga počeli pratiti nakon što ih je uočio i naglo startao. Vozač golfa se oglušio na svjetlosne znakove službenog vozila ali je ipak zaustavljen u Šeferovoj.
Nakon utvrđenog identiteta i prilikom alkotestiranja (2,27 g/kg) nije se pridržavao uputa policijskog službenika, te je u jednom trenutku zamahnuo svojom rukom prema glavi policijskog službenika. Policijski je službenik tada,  u cilju sprječavanja daljnjeg napada na sebe, uporabio  sredstva prisile, odnosno  tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.
Alkoholizirani je mladi vozač doveden u službene prostorije gdje će biti zadržan do otrežnjenja, nakon čega će se nad njime provesti prekršajna i kriminalistička obrada.


Stranica