Krivotvorenje isprave i prijevara

Policijski službenici Policijske postaje Centar, dovršili su kriminalističku obradu nad 44-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava i kaznena djela prijevare.

Policijski službenici Policijske postaje Centar, dovršili su kriminalističku obradu nad 44-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprava i kaznena djela prijevare čime je za ukupni iznos 25 000 kuna oštetio udrugu iz Zagreba.
Osnovano sumnjamo da je kao član oštećene udruge 28. rujna ove godine s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, došao u banku i predao ispunjeni nalog za plaćanje s računa udruge na vlastiti račun u iznosu od 11 400 kuna.
Nalog za plaćanje je prethodno ovjerio krivotvorenim pečatom udruge i potpisao krivotvoreći potpis predsjednika udruge.
Na taj je način zaposlenika banke doveo u zabludu i isplatio navedeni novac sa računa udruge na svoj račun. Istoga je dana na identičan način podigao 7 600 kuna u banci u Karlovcu. Idućega dana, 29. rujna ponovno dolazi u istu baku u Karlovcu i podiže još 6 000 kuna.
Zbog osnovane sumnje da je na opisani način podigao i više novaca, policajci PU zagrebačke sa drugim upravama nastavljaju daljnji rad s ciljem .
Osumnjičeni je, nakon potvrđene osnovane sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica