Teška krađa i teška krađa u pokušaju

Policijski službenici 6. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela – tešku krađu u pokušaju i krađu na štetu 3 pravne i jedne fizičke osobe. Osumnjičeni 31-godišnjak je 17. kolovoza između 8 i 16 sati provalio u stan 36-godišnjakinje u ulici Jabukovac i otuđio 2 fotoaparata, 6 objektiva, kameru i fotografske torbe. Materijalna šteta otuđenih stvari iznosi 40 000 kuna. Nakon toga se udaljio u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici 6. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela – tešku krađu u pokušaju i krađu na štetu 3 pravne i jedne fizičke osobe.

Osumnjičeni 31-godišnjak je 17. kolovoza između 8 i 16 sati provalio u stan 36-godišnjakinje u ulici Jabukovac i otuđio 2 fotoaparata, 6 objektiva, kameru i fotografske torbe. Materijalna šteta otuđenih stvari iznosi 40 000 kuna. Nakon toga se udaljio u nepoznatom smjeru.

Dana 20. listopada 31-godišnjak je oko 4.30 sati provalio u kafe bar na području Novog Zagreba, Freudova ulica i otuđio novac u iznosu od 3500 kuna. Potom se udaljio s mjesta događaja.

Sljedeći dan oko 24 sata osumnjičeni je provalio u drugi kafe bar u Freudovoj ulici. Tada je zbog aktiviranja alarma pobjegao. Isti dan, samo sat vremena kasnije 31-godišnjak je provalio u pečenjarnicu u Prekratovoj ulici. Tamo su ga uhvatili policijski službenici i odveli u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u zagrebu.



Stranica