Teške krađe, teška krađa u pokušaju, krađe

U suradnji sa VII. PP, VIII. PP i PP Velika Gorica policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio 18 kaznenih djela.

U suradnji sa VII. PP, VIII. PP i PP Velika Gorica policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio 18 kaznenih djela. Na području VI. policijske postaje šest krađa i dvije teške krađe te jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju na štetu pravnih i fizičkih osoba, na području VII. policijske postaje 3 kaznena djela teške krađe, jedno kazneno djelo krađe te po jedno kazneno djelo teške krađe i krađe u pokušaju. Na području VIII. PP sumnjiči se za kazneno djelo krađe (automobil), a na području PP Velika gorica za kaznena djela krađe i teške krađe u pokušaju.

Navedena kaznena djela počinio je od 27./28. svibnja do 23./24. listopada ove godine. Otuđivao je osobne automobile marke Opel Kadett (četiri automobila u vlasništvu 47-godišnjeg, 54-godišnjeg, 49-godišnjeg i 62-godišnjeg muškarca) i Mazda 323 (tri automobila u vlasništvu 57-godišnjeg i 41-godišnjeg muškarca te 42-godišnje žene). Jedan opel kadett u vlasništvu 51-godišnjeg muškarca osumnjičenik je pokušao otuđiti u Ulici braće Domany.

Dva kaznena djela teških krađa odnose se na kiosk u Aleji pomoraca, gdje je otuđio novac, bonove za mobilne telefone, alkoholna pića i cigarete (materijalna šteta iznosi 11 481 kunu) te na kiosk na Slavonskoj aveniji gdje mu je u kaznenom djelu pomagala 18-godišnja djevojka. Iz ovog kioska otuđili su bonove za mobilne telefone, cigarete, mobilne telefone i igračke. Policijski su ih službenici zatekli u Ulici Božidara Magovca, ali je 25-godišnjak uspio pobjeći. Materijalna šteta nije utvrđena, ali se cijeni većom.

Teška krađa u pokušaju dogodila se 18. o. m. oko 5,45 u Sigetu kada je prvoosumnjičeni zajedno s NN osobom pokušao provaliti u kiosk, ali ih je zaposlenik primijetio.

Na području VII. PP tri je puta provaljivao u isti kiosk u Ćosićevoj ulici i iz njega otuđivao novac, cigarete i ostalo. Također, otuđio je i jedan od gore navedenih kadetta u vlasništvu 49-godišnjeg muškarca osumnjičenik je otuđio u Ulici braće Domany. Kazneno djelo teške krađe u pokušaju na području iste PP odnosi je na sportsku kadionicu.

Na području VIII PP otuđio je još jedan opel kadett, a na području PP Velika gorica otuđio je još jedan opel kadett i pokušao provaliti u kiosk.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 142 000 kuna i oštećeni su djelomično obeštećeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.


Stranica