Izbjegavanje carinskog nadzora

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 10 muških osoba u starosti od 44 do 52 godine i dvije ženske osobe starosti 28 i 43 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. Provedenim kriminalističkim istraživanje je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni tijekom 2009.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 10 muških osoba u starosti od 44 do 52 godine i dvije ženske osobe starosti 28 i 43 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Provedenim kriminalističkim istraživanje je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni tijekom 2009. godine preko državne granice u RH unijeli veću količinu cigareta izbjegavajući carinski nadzor. Tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suda izvršene su pretrage stanova i vozila osumnjičenih te je pronađeno ukupno 11 820 kutija cigareta (1182 šteke) raznih marki s nadzornim markicama Ministarstva financija RH, BiH, Crne Gore i Srbije. Vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se na oko 212 tisuća kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih će se podnijeti mjerodavnom državnom odvjetništvu kaznene prijave, a podnijet će se i optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz članka 17 Zakona o posebnom porezu na duhanske proizvode.


Stranica