Preventivna akcija "Vozim, ne pijem"

Slika PU_ZG/slike/puz/martinje12.11.2009/nasl.jpg

Foto: PU zagrebačka

Na konferenciji za medije Policijske uprave zagrebačke 12. studenog predstavljen je nastavak aktivnosti u sklopu preventivne akcije "Vozim, ne pijem". Predstavljanju su prisustvovali i medijima se obratili načelnik i zamjenik PUZ-a Tomislav Buterin i Mihael Varga, Dragutin Palašek, pomoćnik pročelnika zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Mislav Švigir, policijski službenik Informativnog centra za prevenciju PUZ-a, i Viktor Forjan, policijski službenik Odjela za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a.

U akciji "Vozim, ne pijem" surađuju PUZ, Grad Zagreb i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu a svrha joj je upoznati mlade vozače na moguće posljedice vožnje pod utjecajem alkohola. Predstavnicima medijima predstavljen je program navedene akcije i podijeljeni su im prigodni bedževi s natpisom "Vozim, ne pijem" kao i brošure. Medijima je najavljena mogućnost izlaska na teren u večernjim satima sa službenicima prometne policije 13. i 14. studenog, kako bi popratili akciju u kojoj će službenici zaustavljenim vozačima dijeliti bedževe i brošure akcije.

Inače, Policijska uprava zagrebačka je u noći s 11. na 12. studenog provela akciju pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštenih brzina kretanja vozila i zlo uporabe droga.


Stranica