Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/Droga16.11.jpg

Foto: PU zagrebačka

Dana 14./15.11.2009. godine dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom s prebivalištem u Varaždinu, kod kojeg je pronađeno  oko 93 grama amfetamina, tzv. speed.

U subotu,  14. o.m. u popodnevnim satima policijski su službenici  na naplatnim kućicama «Sv. Helena» u smjeru Varaždina zaustavili automobil renault laguna varaždinskih registracijskih oznaka, u kojem je na mjestu suvozača zatečen gore navedeni 34-godišnji hrvatski državljanin. Tijekom osobnog pregleda,  isti je policijskim službenicima dragovoljno izručio oko 93 grama droge amfetamin, tzv. speed.

U provedenom kriminalističkom istraživanju prikupljena su saznanja da je osumnjičenik pronađenu drogu kupio na neutvrđeni način, a ista je bila namijenjena daljnjoj preprodaji na području  Varaždina. Pretragom stana i dr. prostorija u Varaždinu, gdje osumnjičeni 34-godišnjak stanuje, nisu pronađeni predmeti kaznenih djela i prekršaja. Pronađena droge amfetamin u uličnoj prodaji na „narko tržištu“ dostiže cijenu oko 8000,00 kn.

Dana 15.11.2009. osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštenog posjedovanja i preprodaje droge, doveden u Istražni centar Županijskog suda U Zagrebu.

Osumnjičeni 34-godišnji hrvatski državljanin do sada je evidentiran kao počinitelj kaznenih djela nasilničkog ponašanja, oštećenja tuđe stvari i sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.   



Stranica