Iznuda

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PUZ-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude na štetu 26-godišnjaka

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PUZ-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude na štetu 26-godišnjaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od 23. rujan do 18. studenoga ove godine više puta osobno i putem telefona prijetio oštećenom mladiću da će ga usmrtiti ukoliko mu ne isplati nepostojeći novčani dug od 11 tisuća eura. Osumnjičeni je prijetnjama prisilio oštećenog da mu kao garanciju da će isplatiti novčani iznosipreda svoj mini bager i osobni automobil mercedes. Nakon što mu je oštećeni predao 20 tisuća kuna, osumnjičeni mu je vratio automobil i ponovno zaprijetio, zahtijevajući da mu preda još 70 tisuća kuna, nakon čega je oštećeni sve prijavio policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz posebno izvješće, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica