Razbojništvo i protupravno lišavanje slobode

Policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim mladićem i 17-godišnjom djevojkom zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva i protupravnog lišavanja slobode na štetu 19-godišnjeg mladića. U ponedjeljak, 23. o.m. oko 22 sata na području Kajzerice, Bencekovićeva ulica, oštećeni se našao sa osumnjičenim mladićem zbog vraćanja novčanog duga starog nekoliko mjeseci

Policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim mladićem i 17-godišnjom djevojkom zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva i protupravnog lišavanja slobode na štetu 19-godišnjeg mladića.

U ponedjeljak, 23. o.m. oko 22 sata na području Kajzerice, Bencekovićeva ulica, oštećeni se našao sa osumnjičenim mladićem zbog vraćanja novčanog duga starog nekoliko mjeseci. Kada su se našli, osumnjičeni je odmah oštećenog fizički napao. Kada je prestao s fizičkim napadom, 19-godišnjaku je rekao da ih vozi kamo mu ovaj naredi. Po dolasku do automobila od osumnjičenog, iz njega izlazi drugoosumnjičena i 19-godišnjaka traži novac koji joj ovaj predaje. Djevojka ga traži još novaca, a oštećeni vadi novčanik i u strahu od novog fizičkog napada predaje ga osumnjičenom. Tada odlaze do audija a3 zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je oštećeni došao do mjesta sastanka i u kojem su bila dvojica njegovih prijatelja. Osumnjičeni 18-godišnjak mu naređuje da prijatelje odveze kući te svi zajedno sjedaju u automobil. Automobilom su se dovezli do Hrgovića gdje je oštećeni parkirao i izašao van pod izlikom da se ne osjeća dobro. Otišao je do taksi stajališta u blizini i zatekao policijske službenike koji su krenuli prema parkiranom automobilu. Tamo su bili dvojica muškaraca i drugoosumnjičena djevojka dok se prvoosumnjičeni 18-godišnjak udaljio u nepoznato. Odvedeni su u službene prostorije u koje je i prvoosumnjičeni nešto kasnije sam došao.

Materijalna šteta iznosi 150 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prvoosumnjičeni i drugoosumnjičena odvedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica