Teške krađe provaljivanjem (nadopuna Informacije od petka, 27. studenog)

Policijski službenici PP Sesvete nastavili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 49-godišnjakom zbog 6 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem počinjenih zajedno s još jednim 24-godišnjim muškarcem na području Sesveta i Zagreba. Prvo- i drugoosumnjičeni su izvršili tri teške krađe (od 15. listopada do 13. studenog) na području Sesveta gdje su provalilii u dvije obiteljske kuće u izgradnji te jednu stambenu zgradu u izgradnji i otuđili pet plinskih bojlera, koje su kasnije prodali nepoznatim osobama. Materijalna šteta iznosi oko 32 500 kuna.

Policijski službenici PP Sesvete nastavili  su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 49-godišnjakom zbog 6 kaznenih djela teških krađa provaljivanjem počinjenih zajedno s još jednim 24-godišnjim muškarcem na području Sesveta i Zagreba. Prvo- i drugoosumnjičeni su izvršili tri teške krađe (od 15. listopada do 13. studenog) na području Sesveta gdje su provalilii u dvije obiteljske kuće u izgradnji te jednu stambenu zgradu u izgradnji i otuđili pet  plinskih bojlera, koje su kasnije prodali nepoznatim osobama. Materijalna šteta iznosi oko 32 500 kuna.

Prvo- i trećeosumnjičeni u Sesvetama su zajedno  provalili u skladišni prostor tvrtke iz Zagreba (između 7. i 9. studenog) i otuđili 26 bačvi točenog piva, koje su ukrcali u osobni automobil, odvezli ih prema naselju Branovečina i tamo ih nepoznatoj osobi prodali za 6500 kuna.

Dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem prvoosumnjičeni je izvršio sam 20. siječnja i 30./31. svibnja ove godine. U prvom slučaju provalio je u mitsubishi L200 zagrebačkih registracijskih oznaka i otuđio više različitih tipova alata. Većina je prodana nepoznatim osobama, a jedan AKU odvijač je zadržao u garaži koju koristi i koji su policijski službenici pronašli prilikom pretrage stana i ostalih prostorija putem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

Tešku krađu provaljivanjem 30./31. svibnja ove godine prvoosumnjičeni je izvršio razbivši staklo na vw passatu zagrebačkih registracijskih oznaka parkiranom u Koledinečkoj ulici. Iz automobila je otuđio poslovnu dokumentaciju i novac. Manji dio novca predao je dvojici muškaraca, a ostatak je zadržao.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 250 000 kuna.
Protiv prvo- i drugoosumnjičenog podnesene su kaznene prijave redovnim putem dok se za trećeosumnjičenim intenzivno traga.


Stranica