Uporaba sredstava prisile (prosvjed studenata)

Jučer 1. prosinca od 14 do 18 sati na području Peščenica, Donje Svetice, ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održan je prosvjed studenata na kojem se okupilo oko 400 prosvjednika. Prosvjednici su blokirali glavni pješački ulaz u zgradu, parkirališni prostor i kolne ulaze na parkiralište i podzemnu garažu, te onemogućili izlazak zaposlenika. Organizatoru je naloženo da omogući nesmetan izlaz iz zgrade, ali kako su se prosvjednici oglušili, došlo je do manjih incidenata između prosvjednika i službenika Ministarstva zbog čega su na mjesto događaja upućeni djelatnici Interventne jedinice policije. Nakon što su prosvjednici odbili maknuti s izlaza, policijski su službenici nad 10-ak osoba uporabili tjelesnu snagu (pružanje pasivnog otpora), te oslobodili ulaz i uspostavili kordon, te onemogućili prosvjednike da ponovno sjednu ispred ulaza u zgradu.

Jučer 1. prosinca od 14 do 18 sati na području Peščenica, Donje Svetice, ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održan je prosvjed studenata na kojem se okupilo oko 400 prosvjednika. Prosvjednici su blokirali glavni pješački ulaz u zgradu, parkirališni prostor i kolne ulaze na parkiralište i podzemnu garažu, te onemogućili izlazak zaposlenika. Organizatoru je naloženo da omogući nesmetan izlaz iz zgrade, ali kako su se prosvjednici oglušili, došlo je do manjih incidenata između prosvjednika i službenika Ministarstva zbog čega su na mjesto događaja upućeni djelatnici Interventne jedinice policije. Nakon što su prosvjednici odbili maknuti s izlaza, policijski su službenici nad 10-ak osoba uporabili tjelesnu snagu (pružanje pasivnog otpora), te oslobodili ulaz i uspostavili kordon, te onemogućili prosvjednike da ponovno sjednu ispred ulaza u zgradu.

Oko 17 sati, policijski službenici uporabili su tjelesnu snagu nad 20-tak prosvjednika koji su se odbili maknuti ispred ulaza u garažu i parkiralište, a ozlijeđenih nije bilo.



Stranica