Nasilničko ponašanje u obitelji

Policijski službenici VI. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela: nasilničko ponašanje u obitelji, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policijski službenici VI. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela: nasilničko ponašanje u obitelji, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Prva dva kaznena djela počinio je u srijedu, 25. studenog oko 2 sata.
 
Alkoholiziran je psihički i fizički maltretirao 41-godišnju suprugu. Kćer (1991.), koja ga je pokušala smiriti, fizički je napao, na što su se umiješali i supruga i 22-godišnji sin. Tada je udario suprugu koja je ranije pozvala policiju. Po dolasku policijskih službenika, osumnjičeni je nastavio vikati i prijetiti ukućanima te nasrnuo i fizički napao policijskog službenika. Zbog toga su nad njim upotrijebljena sredstva prisile i sredstva za vezivanje prije odvođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni počinio i treće kazneno djelo, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Počinio ga je u srijedu, 11. studenog oko 13,30 u Froudovoj ulici na štetu zaposlenika Zagreb parkinga koji mu je ispisao kaznu za nepropisno parkiranje. Poslije verbalnog sukoba, osumnjičeni je sjeo u pegueot 205 (zagrebačkih registracijskih oznaka), zaletio se prema oštećenom 34-godišnjaku i udario ga prednjim branikom te se udaljio u nepoznatom smjeru.

Zaposlenik Zagreb parkinga lakše je ozlijeđen. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je uz posebno izvješće doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica