Iznuda

Policijski službenici III. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude nad 41-godišnjakom.

Policijski službenici  III. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude nad 41-godišnjakom.

Osumnjičeni je od 2002. godine do 8. prosinca iznuđivao novac od oštećenog na ime nepostojećeg duga koji je od inicijalnih 3000 € narastao do 100 000€ . Oštećeni je 2002. godine od osumnjičenog posudio 2000 DEM bez kamata uz dogovor da će mu vratiti inicijalni iznos od 3000 € Međutimj, oštećeni to nije mogao učiniti te je nakon prijetnji obitelji oštećeni i službeno potpisao izjavu o dugovanju, no iznos je porastao na 50 000 €.

Dio duga oštećeni je vraćao u građevinskom materijalu i tehničkoj robi kao vlasnik privatne tvrtke, te putem predaje automobila golf koji je bio registriran na tvrtku.

Nakon svega osumnjičeni je podigao dug na 100 000 € zbog protoka vremena što oštećeni nije prihvatio na što je osumnjičeni zaprijetio njegovoj obitelji, a oštećeni cijelo vrijeme nije ništa prijavljivao policiji.

Osmog prosinca osumnjičeni dolazi na adresu stanovanja i ponovo prijeti oštećenom na ime nepostojećeg duga iako je dobio više od 200 000 kuna što u novcu, to u tehničkoj robi za posuđeni iznos od 15 000 kuna i nema namjeru odustati od iznuđivanja oštećenog i njegove obitelji.

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

 
 


Stranica