Nesreća u željezničkom prometu - nadopuna Sažetka za 20. do 21. prosinca

U ponedjeljak, 21. prosinca oko 5.27 sati na području Centra, Trg kralja Tomislava, došlo je do prometne nesreće vlaka koji prometuje na relaciji Sisak-Zagreb. Obavljenim očevidom i prikupljenim obavijestima utvrđeno je da je 45-godišnji strojovođa vlaka 5100 došao oko 800 metara do putničkog stajališta na 4. peronu

U ponedjeljak, 21. prosinca oko 5.27 sati na području Centra, Trg kralja Tomislava, došlo je do prometne nesreće vlaka koji prometuje na relaciji Sisak-Zagreb. Obavljenim očevidom i prikupljenim obavijestima utvrđeno je da je 45-godišnji strojovođa vlaka 5100 došao oko 800 metara do putničkog stajališta na 4. peronu, prvom kolosijeku, i započeo s kočenjem kompozicije vlaka. Iz zasad neutvrđenog razloga došlo je do otkazivanja kočionog sustava pa je električna lokomotiva prednjim dijelom udarila u betonski grudobran. Lakše je ozlijeđeno 45 putnika i strojovođa, dok je sedam putnika teže ozlijeđeno. Liječnička pomoć pružena im je u više zagrebačkih bolnica. Nakon obavljenog očevida putnički vagon i električna lokomotiva prevezeni su na depo za održavanje vučnih vozila.

Očevid će se nastaviti tijekom 22. prosinca uz nazočnost vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, te povjerenstva za istraživanje željezničkih nesreća. Materijalna šteta nije utvrđena, ali se cijeni većom.


Stranica