Teške krađe provaljivanjem

Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića (1985., 1987. i 1990.) zbog osnovane sumnje da su počinili dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem. Dva kaznena djela su počinjena na štetu dvoje vlasnika vikend-kuća u vikend-naselju Selce, Veleševec. Također, postoji osnovana sumnja da su 25-godišnjak i 23-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem u vikend kuću u Pustikama, Velika Gorica.

Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića (1985., 1987. i 1990.) zbog osnovane sumnje da su počinili dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem. Dva kaznena djela su počinjena  na štetu dvoje vlasnika vikend-kuća u vikend-naselju Selce, Veleševec. Također, postoji osnovana sumnja da  su 25-godišnjak i 23-godišnjak zajedno počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem u vikend kuću u Pustikama, Velika Gorica.

Tijekom veljače i lipnja prošle godine trojica osumnjičenih provalila su u dvije vikend-kuće u Selcu (vlasništvo 43-godišnje žene i 59-godišnjeg muškarca) i otuđili veću količinu raznih vrsta alkoholnih pića, odjeće i obuće, agregata za struju i sličnih stvari. Materijalna šteta u prvom slučaju iznosi oko 7 000 kuna, a u drugom oko 5 000 kuna.

Treće kazneno djelo počinili su prvo i drugoosumnjičeni između 13. i 26. prosinca prošle godine kada su provalili u vikend kuću u vlasništvu 64-godišnjeg muškarca u Pustikama. Otuđili su oko 20 litara domaćeg vina ukupne vrijednosti od oko  300 kuna.

Dio otuđenih predmetima vraćen je vlasnicima, a protiv osumnjičenih su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja redovnim putem podnesene kaznene prijave.

 


Stranica