Protupravno oduzimanje slobode i pokušaj protupravne naplate

Policijski službenici VI. policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 19 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i pokušaj protupravne naplate na štetu 17-godišnjaka. Osnovano se sumnja da je oštećeni 14. siječnja od prvoosumnjičenog

Policijski službenici VI. policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 19 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i pokušaj protupravne naplate na štetu 17-godišnjaka.

Osnovano se sumnja da je oštećeni 14. siječnja od prvoosumnjičenog posudio 600 kuna koje je trebao vratiti u roku od 7 dana. Međutim, tijekom utorka, 19. siječnja oštećeni ga je nazvao i rekao kako ne može vratiti novac, na što mu je prvoosumnjičeni zaprijetio. Istog dana oko 19 sati našli su se na autobusnom stajalištu u Botincu te su, radi naplate dugovanja, sva trojica prišla osumnjičenog i prvo ga verbalno, a potom i fizički napali. Prvoosumnjičeni ga je nekoliko puta otvorenim dlanom udario po licu pa se oštećeni dao u bijeg. Prvoosumnjičeni ga je sustigao i uz pomoć drugoosumnjičenog nasilno su ga ugurali u osobni automobil marke Fiat Uno zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao trećeosumnjičeni. Vozilom su se potom uputili u smjeru Brezovice i zaustavili na makadamskom putu, gdje su mu nastavili prijetiti kako će ga ozlijediti ukoliko ne vrati novac. Nakon toga su se vratili na područje Sigeta te oslobodili oštećenog.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica