Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

U nedjelju, 31. siječnja oko 8.25 sati na području Dubrave, Prve Poljanice, zatražena je intervencija policije zbog obiteljskog nasilja. Dolaskom do stana tražitelja intervencija policijski službenici zatekli su 25-godišnjeg mladića kojeg su ukućani držali rukama pošto se agresivno ponašao. Kada je uočio policijske službenike mladić ih je počeo vrijeđati te jednog udario nogom.

U nedjelju, 31. siječnja oko 8.25 sati na području Dubrave, Prve Poljanice, zatražena je intervencija policije zbog obiteljskog nasilja.

Dolaskom do stana tražitelja intervencija policijski službenici zatekli su 25-godišnjeg mladića kojeg su ukućani držali rukama pošto se agresivno ponašao. Kada je uočio policijske službenike mladić ih je počeo vrijeđati te jednog udario nogom. Policijski službenik upozorio ga je da se smiri i prestane s takvim ponašanjem. Pošto je mladić to odbijao te je nastavljao nasrtati na policijskog službenika, on je pokušao nad njim uporabiti sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), no mladić je i dalje pružao aktivni otpor udarajući policijske službenike šakama, a jednom od njih strgnuo je službenu značku i epoletu sa službene odore. Policijski službenik zatražio je putem ukw veze pomoć kolega, a njihovim dolaskom na mjesto događaja osumnjičeni mladić svladan je i odveden u službene prostorije na prekršajnu obradu i kriminalističko istraživanje. Alkotestiranjem je utvrđeno da je mladić pod utjecajem alkohola (1,43 g/kg) pa je smješten u posebne prostorije do otrežnjenja. Nakon otrežnjenja nad njim će se provesti prekršajna obrada zbog nasilja u obitelji i napada na policijskog službenika te kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Napadnuti policijski službenik je odbio liječničku pomoć, dok je ona osumnjičenom pružena u službenim prostorijama od strane liječnika Hitne medicinske pomoći, koji je utvrdio da je osumnjičeni lakše ozlijeđen.


Stranica