Prijevare i pokušaji prijevare

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje supružnika, hrvatskih državljana, 37-godišnjakinjom i 40-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela prijevare i prijevare u pokušaju na štetu više osoba starije životne dobi.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje supružnika, hrvatskih državljana, 37-godišnjakinjom i 40-godišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela prijevare i prijevare u pokušaju na štetu više osoba starije životne dobi.

Osumnjičeni su u razdoblju od 1. rujna 2009. do 30. siječnja 2010. na području Zagreba i Sesveta nazivali telefonom ili dočekivali ispred adresa stanovanja osobe starije životne dobi. Predstavljali su se kao liječnici koji su upoznati s poviješću njihove bolesti. Za njihovo izlječenje nudili su im medicinske aparate i pomagala koje bi skupo naplaćivali. Većina starijih osoba se našla s osumnjičenima te povjerovala njihovim pričama a za medicinske aparate i pomagala dali su im iznose od ukupno 19 400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu


Stranica