Iznuda i protupravno oduzimanje slobode

Policijski službenici VI. policijske postaje dovršili su kriminalističku obradu nad trojicom muškaraca; 17-godišnjakom, 33-godišnjakom i 32-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iznude i protupravnog oduzimanja slobode na štetu 19-godišnjeg muškarca. Cijeli

Policijski službenici VI. policijske postaje dovršili su kriminalističku obradu nad trojicom muškaraca; 17-godišnjakom, 33-godišnjakom i 32-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iznude i protupravnog oduzimanja slobode na štetu 19-godišnjeg muškarca.

Cijeli prošli mjesec osumnjičeni 17-godišnjak verbalno je prijetio oštećenom tjelesnim ozljeđivanjem i ubojstvom da mu svaki petak u mjesecu isplaćuje po 5 000 kuna zbog nepostojećeg duga. U strahu, oštećeni mu je predao prijenosno računalo ali prijetnje su se nastavile. U petak, 22. prošlog mjeseca, sva trojica osumnjičenih dolaze automobilom na adresu oštećenog, zatražili od njega da sjedne s njima u automobil i odvoze ga u pravcu Žitnjaka protivno njegovoj volji, ograničivši mu tako slobodu kretanja. U automobilu nastavile su se prijetnje ubojstvom ako se ne nastavi isplata svakog petka u mjesecu, a 18-godišnjak je oštećenog i tjelesno napao.
 
Ostala dvojica prijetila su mu pištoljem i sprječavala da pobjegne. Nakon sat vremena vratili su ga natrag na adresu stanovanja. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, sva trojica su odvedeni u Istražni centar županijskog suda u Zagrebu.


Stranica