Uporaba sredstava prisile i ispaljenje hitca u zrak s ciljem dozivanja u pomoć i signalizacije

U ponedjeljak, 8. veljače oko 17.30 sati na području Dubrave, Ljutomerska ulica, na ulici je policijski službenik uporabio sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad 33-godišnjakom zbog odbijanja zapovijedi i sprječavanja bijega. Temeljem prijavljenog nestanka osobe policijski službenici su imali saznanja da bi 33-godišnjak mogao znati gdje se ona nalazi. Također nad 33-godišnjakom je bilo potrebno provesti prekršajnu obradu zbog počinjenih prekršaja u prometu. Policijski službenici su uočili 33-godišnjaka koji im je poznat iz ranijih postupanja. Kada ih je on uočio, počeo je bježati, a na uzastopne zapovijedi policijskih službenika da stane, nije se odazivao već je nastavio bježati.

U ponedjeljak, 8. veljače oko 17.30 sati na području Dubrave, Ljutomerska ulica, na ulici je policijski službenik uporabio sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad 33-godišnjakom zbog odbijanja zapovijedi i sprječavanja bijega. Temeljem prijavljenog nestanka osobe policijski službenici su imali saznanja da bi 33-godišnjak mogao znati gdje se ona nalazi. Također nad 33-godišnjakom je bilo potrebno provesti prekršajnu obradu zbog počinjenih prekršaja u prometu. Policijski službenici su uočili 33-godišnjaka koji im je poznat iz ranijih postupanja. Kada ih je on uočio, počeo je bježati, a na uzastopne zapovijedi policijskih službenika da stane, nije se odazivao već je nastavio bježati. Jedan od policijskih službenika krenuo je za njim, dok se drugi uputio na suprotnu stranu objekta prema kojem je 33-godišnjak trčao kako bi mu presjekao put. Policijski službenik opet mu je nekoliko puta zapovjedio da stane, na što se ovaj oglušio i nastavio bježati. Kako je 33-godišnjak trčao prema drugom policijskom službeniku, prvi policijski službenik ispalio je hitac u zrak iz službenog vatrenog oružja s ciljem dozivanja u pomoć i signalizacije položaja kolegi. Hitac je ispalio nakon što se uvjerio da to može učiniti na siguran način koji neće ugroziti ljude niti imovinu. Nakon toga sustigao je 33-godišnjaka, srušio ga na tlo i nad njim uporabio sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje).

Tijekom postupanja nitko nije ozlijeđen a 33-godišnjaku je ipak u službenim prostorijama pružena liječnička pomoć. Liječnici su utvrdili da nije ozlijeđen.



Stranica