Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/droga12.2.10/slika2_m.jpg

Foto:PU zagrebačka

Dana 11. veljače 2010. godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, PUZ-a dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjom hrvatskom državljankom kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 180,5 g heroina.

Dana 10. veljače 2010. godine u večernjim satima na odlaznom peronu Autobusnog kolodvora Zagreb zatečena je osumnjičena 29-godišnja hrvatska državljanka te je zbog sumnje da posjeduje drogu privedena u službene prostorije policije, kojom prigodom je osobnim pregledom kod iste pronađeno 0,5 g heroina. Idućeg dana u četvrtak 11. veljače 2010. godine izvršena pretraga njezine prtljage, te je u kutiji keksa koja se nalazila u prtljazi pronađeno 180 g heroina, a pretragom stana u kojem ista neprijavljeno boravi pronađena je manja količina tableta s popisa opojnih droga.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičena na za sada neutvrđen način nabavila drogu heroin koju je namjeravala prokrijumčariti na područje R B i H, redovnom autobusnom linijom na relaciji Zagreb-Mostar.

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu u uličnoj preprodaji cijeni se na oko 50 000,00 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, dana 11. veljače 2010. godine osumnjičena 29-godišnjakinja je dovedena Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga.



Stranica