Pronađen ubojica starice iz Dubrave

Slika PU_ZG/slike/puz/ubojstvo15.2.2010/nsv.jpg

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke rasvijetlili su kazneno djelo ubojstva 86-godišnje starice počinjeno u subotu, 13. veljače u Tuzlanskoj ulici od strane nepoznatog počinitelja. U ponedjeljak, 15. veljače 2010. godine policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PUZ-a u suradnji sa policijskim službenicima III. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva na štetu 86-godišnje V. G.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjak u subotu, 13. veljače između 4.30 i 7 sati došao do obiteljske kuće u Dubravi u Tuzlanskoj ulici u kojoj je živjela oštećena. Osumnjičeni muškarac preskočio je ulaznu ogradu sa ulične strane, došao do prozora u prizemlju kuće i laktom razbio prozorsko staklo. Kroz nastali otvor otvorio je prozor i potom ušao u unutrašnjost kuće. Popeo se na kat kuće, gdje je ispreturao predmete u prostorijama i otuđio razni nakit i 200 kuna gotovog novca. Tražeći novac i druge dragocjenosti ušao je u sobu u kojoj je spavala oštećena koja ga je zamijetila i počela vikati pa joj je osumnjičeni zadao više udaraca u predjelu glave i vrata. U namjeri da je usmrti osumnjičeni je legao na oštećenu te joj je rukama zatvorio nos i usta što je uzrokovalo gušenje i višestruki prijelom rebara starice te smrt kao konačnu posljedicu. Nakon toga se osumnjičeni s otuđenim predmetima udaljio s mjesta događaja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem na mjestu događaja pronađeni su predmeti i tragovi, a njihovim vještačenjem je utvrđena osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio kazneno djelo. Obavljenom pretragom njegovog stana pronađeni su otuđeni predmeti.

Osumnjičeni je tijekom obavijesnog razgovora priznao i opisao počinjenje kaznenog djela čiji je motiv koristoljublje. Od ranije je poznat policiji zbog počinjenja imovinskih delikata, koje je počinio kao maloljetnik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe iz članka 217 st 1. toč. 1 i kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 91. st. 1 toč. 5., uz kaznenu prijavu, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica