Čista srijeda – Pepelnica u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2010/pepelnica2010.jpg

Misa na čistu srijedu, pepelnicu slavljena je u kapeli Kapelanije „Sv Mihael“ Policijske uprave zagrebačke, u Petrinjskoj 20. Misu je služio policijski kapelan u Policijskoj akademiji don Josip Stanić.koji je na početku misnog slavlja pozdravio sve prisutne. Svetoj misi je uz djelatnike PU nazočio i načelnik PU zagrebačke gosp. Tomislav Buterin, njegov zamjenik gosp. Mihael Varga, te uži kolegi načelnika PU zagrebačke.


Foto: PU zagrebačka

Misa na čistu srijedu, pepelnicu slavljena je u kapeli Kapelanije „Sv Mihael“ Policijske uprave zagrebačke, u Petrinjskoj 20. Misu je služio policijski kapelan u Policijskoj akademiji don Josip Stanić.koji je na početku misnog slavlja pozdravio sve prisutne. Svetoj misi je uz djelatnike PU nazočio i načelnik PU zagrebačke gosp. Tomislav Buterin, njegov zamjenik gosp. Mihael Varga, te uži kolegi načelnika PU zagrebačke. U okviru redovitog bogoslužja don Josip je kratkim obredom blagoslovio pepeo i nakon homilije obavljen je obred pepeljenja kojemu su pristupili svi prisutni.

U svojoj propovijedi don Josip je govorio o značenju obreda pepeljenja, i o pepelu kao simbolu. Obred pepeljenja znak je ozbiljne želje za pokorom i obraćenjem i zato se svakom vjerniku posipa nekoliko trunaka pepela po glavi uz poziv: „Obratite se i vjerujte Evanđelju!“ Ovaj obred silna je simbolika i poruka čovjeku da se osloni na Boga i njegovu pomoć ukoliko je spreman na nove i bolje životne korake. U ovom vremenu korizme koje je započelo i koje traje 40 dana potrebno je ozbiljnije promišljati i spoznati dostojanstvo o sebi i o svome bližnjemu. Ovo vrijeme crkvene godine, naglasio je nadalje don Josip, treba biti obilježeno intenzivnijom molitvom, postom , pokorom i dobrim djelima.


Stranica