Razbojništva

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta su u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Zagreb – Črnomerec dovršili kriminalističko istraživanje nad srpskim državljaninom (1979.) zbog osnovane sumnje da je počinio 24 razbojništva na štetu više zaposlenika pravnih osoba.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta su u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Zagreb – Črnomerec dovršili kriminalističko istraživanje nad srpskim državljaninom (1979.) zbog osnovane sumnje da je počinio 24 razbojništva na štetu više zaposlenika pravnih osoba. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni muškarac od 19. listopada 2009. do 11. veljače ove godine na području Črnomerca, Trešnjevke, Trnja i Novog Zagreba, prijeteći plastičnim pištoljem, počinio 24 razbojništva nad zaposlenicima ljekarne, trgovina, kemijske čistionice i športskih kladionica. Prijeteći plastičnim pištoljem otuđivao je novac i cigarete, a materijalna šteta iznosi oko 92 tisuće kuna. Inače, osumnjičeni je zatečen prilikom provođenja racije u jednom kafe baru na području Črnomerca. Posjedovao je krivotvorenu putnu ispravu Republike Srbije, a vještačenjem je utvrđeno da je s originalne putovnice skinuta fotografija te je umetnuta fotografija osumnjičenog.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz posebno izvješće, doveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.


Stranica