Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene

U nedjelju, 7. ožujka oko 15.45 sati na području Ivanić Grada, Lipovec Lonjski, Vukovarska, nakon dojave o remećenju javnog reda i mira na intervenciju su upućeni policijski službenici. Na navedenoj adresi i zatekli su vidno alkoholiziranog 32-godišnjaka kako viče na susjedu. Izdana mu je zapovijed mu je da prestane s takvim ponašanjem i da sjedne u policijski automobil.

U nedjelju, 7. ožujka oko 15.45 sati na području Ivanić Grada, Lipovec Lonjski, Vukovarska, nakon dojave o remećenju javnog reda i mira na intervenciju su upućeni policijski službenici. Na navedenoj adresi i zatekli su vidno alkoholiziranog 32-godišnjaka kako viče na susjedu. Izdana mu je zapovijed mu je da prestane s takvim ponašanjem i da sjedne u policijski automobil. Ovaj je to i učinio ali na putu prema službenim prostorijama 32-godišnjaku je uslijed alkoholiziranosti pozlilo. Službenici su zaustavili automobil, nakon čega je 32-godišnjak izašao iz vozila i povratio. Legao je na tlo i počeo pružati pasivan otpor, vrijeđajući policijske službenike. Oni su nad njim uporabili sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Nakon toga 33-godišnjak je nastavio pružati otpor, pokušavajući se istrgnuti te je odbio ući u službeni automobil. Ubrzo je stiglo drugo službeno kombi vozilo (marica), kojim je 32-godišnjak odvezen u službene prostorije policije. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstva gdje je udarao glavom u metalne rešetke, od čega je zadobio posjekotine.

U službene prostorije pozvana je Hitna pomoć i utvrdili da se radi o lakšim ozljedama 32-godišnjaka. Liječnička pomoć pružena je i policijskom službeniku koji je lakše ozlijeđen prilikom pružanja intervencije. Slijedi kriminalističko istraživanje.


Stranica