Teške krađe

Policijski službenici IV PP Maksimir-Pešćenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima (1990. i 1990.) zbog osnovane sumnje da su počinili dva kaznena djela teške krađe.

Policijski službenici IV PP Maksimir-Pešćenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima (1990. i 1990.) zbog osnovane sumnje da su počinili dva kaznena djela teške krađe.

Osnovano se sumnja da je prvi osumnjičeni sam, 21. siječnja oko 21,30, počinio drsku krađu u pekarni u Ulici Jure Kaštelana na način da je ušao u pekarnu u kojoj je zatekao zaposlenicu (1977.). Uhvatio je zaposlenicu za ruku u namjeri da ju izgura s pulta. Žena je u jednom trenutku iz džepa radne kute uzela svoj mobitel u namjeri da nazove policiju. On joj je iz ruku istrgnuo mobitel, te se s njim udaljio u nepoznatom smjeru.

Osumnjičeni su u srijedu, 10. ožujka oko 15 sati zajedno otuđili osobni automobil Opel kadet, krapinskih registracijskih oznaka , a koji je bio parkiran na području Pešćenice, IV Stara Pešćenica, te su se sa vozilom koristili do 16,15 istog dana kada su zamijećeni od strane policijskih službenika od kojih su pokušali pobjeći, te su tijekom bijega skrivili prometnu nesreću. Uhićeni su nakon što su zbog velike količine snijega na kolniku zaustavili vozilo u blizini naselja Petruševac uz Savski nasip.

Zbog ovih kaznenih djela počinitelji su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a istraživanje se nastavlja zbog osnova sumnje da su na području Zagreba činili i druga kaznena djela imovinskog karaktera.



Stranica