Prometna nesreća u Av.V. Holjevca s teško ozlijeđenom osobom

U srijedu, 17. ožujka oko 24 sata u Aveniji Većeslava Holjevca kod nadvožnjaka iznad ulice Prudi 45-godišnjakinja je osobnim automobilom hyundai accent zagrebačkih registracijskih oznaka naletjela na 43-godišnjeg pješaka.

U srijedu, 17. ožujka oko 24 sata u Aveniji Većeslava Holjevca kod nadvožnjaka iznad ulice Prudi 45-godišnjakinja je osobnim automobilom hyundai accent zagrebačkih registracijskih oznaka naletjela na 43-godišnjeg pješaka. Vozačica hyundaija je pod utjecajem alkohola (1.84g/kg) zbog neprilagođene brzine iz smjera sjevera, iz Av. V. Holjevca, naletjela na pješaka i stražnji dio njegovog neispravnog osobnog automobila VW golf karlovačkih registracijskh oznaka. Pješak je zbog kvara na golfu (oštećen prednji kotač i ispumpana guma) na kolniku zaustavio vozilo i upalio sva četiri pokazivača smjera. Izašao je iz vozila a tada je 45-godišnjakinja naletjela na njega a potom i na stražnji dio zaustavljenog vozila. Od udarca je pješak odbačen na stražnji dio golfa, nakon čega je odvezen u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. 
Vozačica je uhićena zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je prevezena u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja. Nakon provedene prekršajne obrade, uz optužni prijedlog, dovedena je dežurnom sucu za prekršaje Prekršajnog suda u Zagrebu. 
 


Stranica