Krađe i prijevara

Policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio 25 kaznenih djela krađe i kazneno djelo prijevare na štetu fizičkih i pravnih osoba u ukupnoj vrijednosti od 143 100 kuna.

Policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio 25 kaznenih djela krađe i kazneno djelo prijevare na štetu fizičkih i pravnih osoba u ukupnoj vrijednosti od 143 100 kuna.

Osumnjičeni je od siječnja 2009. do veljače ove godine na području Novog Zagreba, Trešnjevke i Sesveta s parkiranih automobila križnim ključem i auto dizalicom skidao kotače i naplatke, stavljao ih u svoj volvo (sisačkih registracijskih oznaka), a manji dio prodavao na sajmu u Jakuševcu. Automobile je ostavljao na raznim podupiračima (npr. ciglama). Veći dio kaznenih djela osumnjičeni je počinio tijekom prva dva mjeseca ove godine.

Veći dio otuđenih felgi s gumama pronađen je prilikom pretrage kuće i drugih prostorija 42- godišnjeg muškarca u Sesvetama kojem je osumnjičeni prodavao otuđene predmete .

Kazneno djelo prijevare osumnjičeni je počinio u siječnju ove godine na štetu vlasnika (1963.) auto servisa u Sesvetama, kada je dogovorio prodaju 4 aluminijske felge s ljetnim gumama. Vlasnik servisa mu je felge i naplatke dao u dobroj vjeri, a osumnjičeni mu je za 14 dana trebao za njih dati 2500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu, te doveden u Zatvor u Zagrebu temeljem raspisane tjeralice Općinskog suda u Jastrebarskom.



Stranica