Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Slika PU_ZG/slike/mup/privodjenje.JPG

U četvrtak, 15. travnja oko 7.50 sati na području Susedgrada, UlicaVida Došena, u kafe baru je, 20-godišnjak pištoljem usmrtio 23-godišnjaka. Obavljenim očevidom i prikupljenim informacijama doznato je kako su 20-godišnjak, 23-godišnjak i 30-godišnjak tijekom noći konzumirali pića u više ugostiteljskih objekata. Oko 7.10 sati sva trojica su došli do navedenog kafe bara i nastavili konzumirati alkohol. Dvadesetogodišnjak je sa sobom imao pištolj za koji nema dozvolu za držanje i nošenje. Na nagovor ostale


Foto: Ilustracija

U četvrtak, 15. travnja oko 7.50 sati na području Susedgrada, UlicaVida Došena, u kafe baru je, 20-godišnjak pištoljem usmrtio 23-godišnjaka. Obavljenim očevidom i prikupljenim informacijama doznato je kako su 20-godišnjak, 23-godišnjak i 30-godišnjak tijekom noći konzumirali pića u više ugostiteljskih objekata. Oko 7.10 sati sva trojica su došli do navedenog kafe bara i nastavili konzumirati alkohol. Dvadesetogodišnjak je sa sobom imao pištolj za koji nema dozvolu za držanje i nošenje. Na nagovor ostale dvojice 20-godišnjak je pokazao pištolj nakon čega ga je odložio na šank. Zaposlenica kafe bara odložila je pištolj s unutarnje strane šanka. Nakon određenog vremena mladići su odlučili napustiti kafe bar, pa je 20-godišnjak ponovo uzeo pištolj iz kojega je izvadio spremnik sa streljivom te ga repetirao. U tom trenutku cijev pištolja bila je uperena u 23-godišnjaka, te je zbog nestručnog rukovanja došlo do nekontroliranog opaljenja. Hitac je pogodio 23-godišnjaka koji je zbog težine ozljede preminuo. Policijski su službenici 20-godišnjaka odveli u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak je uz posebno izvješće odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela – dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u svezi s teškim kaznenim djelom protiv opće sigurnosti.


Stranica