Djelatnici PU zagrebačke sudjelovali na duhovnim vježbama

Slika PU_ZG/slike/kapelanija/2010/valbandon_m.jpg
Foto: PU zagrebačka

Šesnaest djelatnika PU zagrebačke sudjelovalo je na duhovnim vježbama od 13. do 16. travnja u UJ Valbandon. Voditelj duhovni vježbi bio je O. Ivo Topalović, vojni kapelan kapelanije „Sv. Gabrijel Arkanđeo“ u Zadru. Misao vodilja, tema ovih duhovnih vježbi, odnosila se na novog čovjeka po Isusu Kristu koji je svoju volju podložio volji Očevoj.

O. Ivo je, na samom početku, upoznao sudionike sa svrhom i značenjem duhovnih vježbi. Sadržaj duhovnih vježbi voditelj je podijelio na tri područja: radno, religiozno i rekreativno.

Predavanja o pojedinoj temi u ozračju radnog prijepodneva održavana su svakog dana. Za vjernike, pripadnike naše kapelanije „Sv. Mihaela“, bio je to kratki tečaj vjere.

U području religioznosti ponuda se odnosila prvenstveno na sudjelovanje kod Svete mise koju je O. Ivo služio svakog dana. Također, polaznici duhovnih vježbi imali su (po potrebi) prigodu osobnog razgovora s voditeljem duhovnih vježbi.

Tijekom duhovnih vježbi kroz rekreativni dio sudionici su posjetili grad Pulu, a pod vodstvom stručnog vodiča upoznali znamenitosti toga grada. Sudionici su posjetili i Poreč i njegovo najznačajnije kulturno dobro Eufrazijevu baziliku. U obilasku bio je uključen i Grožnjan, drevni gradić u sjeverozapadnoj Istri. Na povratku prema Zagreb hodočastilo se i u svetište Majke Božje na Trsatu.

Duhovne vježbe ostavile su pozitivan dojam i iskustvo na sve sudionike.

 


Stranica