Zloporabe opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/22.4.10/22.4_m.jpg
Foto:PU zagrebačka

Dana 21. travnja 2010. godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su dva kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 27 i 22 godine tijekom kojih je zaplijenjeno nešto manje od 3,5 kilograma marihuane.

U srijedu 21. travnja 2010. godine u ranim popodnevnim satima na području zagrebačkog naselja Črnomerec zbog sumnje da se bavi preprodajom marihuane uhićen je 27-godišnji osumnjičenik, a izvršenom pretragom obiteljske kuće gdje stanuje pronađeno je ukupno 515,3 grama marihuane i digitalna vaga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je isti nabavljao veće količine marihuane, koju je potom preprodavao na ilegalnom tržištu.

Drugo kriminalističko istraživanje započeto je u srijedu, 21. travnja 2010. godine, u ranim prijepodnevnim satima kada je na području zagrebačkog naselja Jarun, u osobnom automobilu, legitimiran 22-godišnji hrvatski državljanin, s prebivalištem na području Republike Bosne i Hercegovine, kojom prigodom je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost droge u automobilu. Izvršenom pretragom rečenog automobila pronađeno je ukupno 2981,0 grama marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnji osumnjičenik dana 20. travnja ove godine na području splitsko dalmatinske županije nabavio pronađenu marihuanu, koju je potom u rečenom osobnom automobilu dopremio na područje Zagreba, a radi daljnje preprodaje na ilegalnom zagrebačkom tržištu.

Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se 70.000,00 kuna, dok u uličnoj preprodaji dostiže i znatno viši iznos.

Dvadesetsedmogodišnjak je do sada evidentiran zbog zlouporabe droga, razbojništva i iznude, dok 22-godišnji osumnjičenik nije do sada evidentiran za izvršenje kaznenih djela. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja oba osumnjičenika su, uz kaznenu prijavu, privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga.



Stranica