Nanošenje teške tjelesne ozljede i razbojništvo

Jučer, 21. travnja policijski su službenici I. policijske postaje Zagreb dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenih muškaraca zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 66-godišnjem muškarcu.

Jučer, 21. travnja policijski su službenici I. policijske postaje Zagreb dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenih muškaraca zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojništva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 66-godišnjem muškarcu.

U utorak, 20. travnja oko 23,00 sati u haustoru Vodnikove ulice trojica muškaraca (1979., 1982. i 1987.) izvršili su razbojništvo nad 66-godišnjim muškarcem sačekavši ga u haustoru. Zaskočili su ga s leđa i udarcima slušali na asfalt. Tom prilikom 66-godišnjak je teško ozlijeđen. Dok je ležao na tlu osumnjičeni su mu iz ruke istrgnuli dvije PVC vrećice u kojima je isti nosio račune i diskete od obračuna kioska, nakon čega su strčali van i počeli bježati.

U tom trenutku Vodnikovom ulicom prolazili su policijski službenici u civilu, uočili počinitelje kako bježe s mjesta počinjenja kaznenog djela i pravovremenom reakcijom zadržali su jednog od počinitelja (1979.). Druga dvojica su pobjegla. 

U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđen je identitet i druge dvojice počinitelja ( muškarci starosti 23 i 28 godina) koji su uhićeni i dovedeni u službene prostorije I. PP Zagreb na kriminalističko istraživanje.

Otuđeni predmeti su naknadno pronađeni u jednom od kontejnera na području Španskog, gdje su bili odbačeni, te će naknadno biti vraćeni oštećenom. Istraživanjem je utvrđeno da počinitelji nisu otuđili novac, kojeg je oštećeni držao u unutrašnjem džepu sakoa i hlača.

 
Počinitelji ovog kaznenog djela su u srijedu, 21. o. m. u zakonskom roku uz posebno izvješće prepraćeni u Istražni centar županijskog suda u Zagrebu.
 
 


Stranica