Razbojstvo u mjenjačnicu

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su krim. istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 25, 38 i 42 godine zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo na štetu vlasnika mjenjačnice i zaposlenice kioska, te otuđili 700 tisuća kuna.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 25, 38 i 42 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva na štetu 67-godišnjeg vlasnika mjenjačnice i 20-godišnje zaposlenice kioska.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenih muškaraca 10. travnja ove godine došli do mjenjačnice na Bukovačkoj cesti s unaprijed stvorenom namjerom da počine razbojništvo. Neposredno prije toga osumnjičeni 25-godišnjak i 42-godišnjak vozilom su se dovezli do ulice u neposrednoj blizini mjenjačnice, gdje ih je čekao trećeosumnjičeni 38-godišnjak koji je u toj ulici već parkirao automobil kojim se dovezao. Kako su se prethodno dogovorili, 25-godišnjak i 42-godišnjak naoružani , kako je naknadno utvrđeno plinskim pištoljima, pješice su se uputili prema mjenjačnici očekujući poziv na mobitel od 38-godišnjaka koji im je trebao javiti dolazak 67-godišnjeg vlasnika mjenjačnice. U trenutku kada je oštećeni muškarac ulazio u pretprostor mjenjačnice osumnjičenog 42-godišnjaka je na mobitel nazvao osumnjičeni 38-godišnjak koji mu je dao do znanja da vlasnika upravo ulazi u pretprostor. Odmah za vlasnikom su krenula i dvojica osumnjičenih (25 i 42 god), a mlađi je plinskim pištoljem zaprijetio vlasniku mjenjačnice i zaposlenici kioska te je vlasniku iz ruke istrgnuo ključeve. Njima je otključao mjenjačnicu, a potom i sef iz kojeg je otuđio oko 700 tisuća kuna koje je stavio u ruksak. Za cijelo to vrijeme osumnjičeni 42-godišnjak držao je pod nadzorom vlasnika mjenjačnice i zaposlenicu kioska držeći pištolj uperen prema njima. Potom su se obojica osumnjičenih udaljili s otuđenim novcem do parkiranog automobila, u kojem ih je čekao osumnjičeni 38-godišnjak, a  kojem su dobacili ruksak s otuđenim novcem. Vozilima kojima su došli udaljili su se u dva suprotna smjera, a nešto kasnije sva trojica su se našla na području Centra, gdje su podijelili otuđeni novac, koji je dijelom kod njih i pronađen.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.
 

Stranica