Zloporaba opojnih droga

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, PU zagrebačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Zagreba i Dubrovnika za koje se sumnja da su organizirano preprodavali heroin, kokain i marihuanu.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, PU zagrebačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Zagreba i Dubrovnika za koje se sumnja da su organizirano preprodavali heroin, kokain i marihuanu. Uz policijske službenike PU zagrebačke u provođenju kriminalističkog istraživanja sudjelovali su i policijski službenici PU dubrovačko neretvanske i PU zadarske.
 
Kriminalističko istraživanje dovršeno je 27. travnja 2010. godine podnošenjem kaznene prijave protiv 8 hrvatskih državljana i 1 makedonskog državljanina; 8 osumnjičenika prijavljeno je zbog preprodaje droge, 1 osumnjičenik zbog pomaganja u preprodaji droge, dok je protiv jednog osumnjičenika podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštenog posjedovanja droge. 4 osumnjičenika je, uz kaznenu prijavu privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, dok su 4 osumnjičenika puštena da se brane sa slobode, a nad 1 osumnjičenikom je još u tijeku kriminalističko istraživanje nakon kojega će biti priveden istražnom sucu Županijskog suda zbog preprodaje droge. U ranijem razdoblju zbog krijumčarenja, preprodaje i neovlaštenog posjedovanja droge, uhićena su još 3 hrvatska državljana koja su uz kaznenu prijavu privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Ukupno je zaplijenjeno 192,45 grama droge heroin, 97,5 grama droge kokain, 161 tableta sa popisa opojnih droga, 4 stabljike indijske konoplje, 37,75 grama droge marihuana i manja količina hašiša. Pretražena su ukupno 22 stana, 12 motornih vozila i jedna osobna prtljaga.
 
Ukupna vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji dostigla bi više od 100 tisuća kuna.


Stranica