Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/droga5.5.10/slika1_m.jpg

Foto: PU zagrebačka

Dana 04.05.2010 godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Pu zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana RH starih 22 i 23 godine zbog krijumčarenja veću količine droge kokain u Republiku Hrvatsku.

U ponedjeljak, dana 03.05.2010. godine osumnjičeni 23–godišnjak je u Carinarnici Zagreb, Carinskoj ispostavi Pošta u Zagrebu, Branimirova 4, preuzeo pismovnu pošiljku-paket te je neposredno nakon toga uhićen od strane policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga, PUZ-a zbog sumnje da se u paketu nalazi droga kokain. Istoga dana u obližnjem ugostiteljskom objektu uhićen je i osumnjičeni 22 - godišnjak koji trebao preuzeti pošiljku sa drogom kokain.  

Temeljem naloga Istražnog suca Županijskog suda izvršena je pretraga paketa kojom prigodom je pronađeno više sportskih artikala, među kojima i tri klupske zastavice u kojima su ušivene folije sa filter papirima natopljenim drogom kokain, što je i dostavljeno u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja «Ivan Vučetić». Izvršenim vještačenjem iz tzv. filter papira dimenzija cca 42x30 cm natopljenih otopinom droge kokain, ekstrahirano cca 430 grama droge kokain.
 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 22- godišnjak od za sada nepoznate osobe sa područja Južne Amerike, radi daljnje prodaje kupio cca 430 droge kokain koja je radi krijumčarenja skrivena u poštansku pošiljku-paket i u skladu sa prethodnim dogovorom sa drugoosumnjičenim, redovnom zračnom poštom poslana je na adresu prebivališta drugoosumnjičenog u Zagrebu. 

22-godišnji osumnjičenik je do sada u evidentiran kao počinitelj kaznenog djela (teška krađa), dok je 23-godišnjak nije kazeno evidentiran.

Po završenoj kriminalističkoj obradi osumnjičenici su uz kaznenu prijavu privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.
 
Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na cca 300.000.- Kuna.
 


Stranica