Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

U petak, 7. svibnja oko 22 sata na području Susedgrada policijski su službenici uporabili sredstva prisile nad 35-godišnjakom koji je bio pod utjecajem alkohola .

U petak, 7. svibnja oko 22 sata na području Susedgrada policijski su službenici uporabili sredstva prisile nad 35-godišnjakom koji je bio pod utjecajem alkohola.
Pola sata ranije, u 21.30 pomoć i intervenciju policije zatražila je 33-godišnja supruga navodeći da njezin suprug pod utjecajem alkohola stvara ozbiljne probleme.
Dolaskom u stan na Samoborskoj cesti policijski su službenici utvrdili da je vidno alkoholizirani suprug porazbijao cijeli stan te su mu rekli da pođe s njima u postaju. Oglušio se na zapovijed policijskih službenika koji su mu zapovjedili da pođe s njima te se prestane protupravno ponašati, a potom ih je odgurnuo i pokušao pobjeći iz zgrade.Galameći te uz jasnu namjeru da odgurne i spriječi u obavljanju službene dužnosti policajca nad njime su uporabljena sredstva prisile nakon čega je doveden u postaju.
I alkoholizirani suprug i policijski službenik su lakše ozlijeđeni.
Građanin je zbog vidno alkoholiziranog stanja odveden u Jedinicu i zadržavanje kako bi se otrijeznio nakon čega će biti prijavljen za počinjena djela.


Stranica