T I S K O V N A – 10. svibnja 2010. za 3. do 9. svibnja

Slika PU_ZG/slike/puz/tiskovna10.5.2010/vik.jpg

Foto: PU zagrebačka

PN S POGINULIM OSOBAMA – u jednoj nesreći poginula je jedna osoba i to 33 – godišnji vozač motocikla u mjestu Strmec Samoborski (područje PP Samobor).

U travnju 2010. u prometnim nesrećama je poginulo devet osoba, isto kao i u travnju 2009.

Tijekom 2010. poginulo je 36 osoba, dok je u prvih pet mjeseci 2009. poginulo ukupno 29 osoba
.
XIII. NATJECANJE ŠKOLSKIH PROMETNIH JEDINICA
XVIII. NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“

U petak 7. svibnja u OŠ Lovre pl. Matačića u Zagrebu Odjel za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke je u suradnji s AK Siget i HAK-om organizirao i proveo XIII. natjecanje školskih prometnih jedinica s područja PU zagrebačke.

Najuspješnija s 418 osvojenih bodova bila je I. ekipa OŠ Gustava Krkleca, drugo mjesto sa 416 bodova osvojila je II. ekipa OŠ Gustava Krkleca,treće s 384 boda ekipa OŠ Ljube Babića iz Jastrebarskog.

Istovremeno je u organizaciji AK Siget i HAK-a održano XVIII. gradsko natjecanje „Sigurno u prometu“ na kojem je najuspješnija bila I. ekipa OŠ Ivana Granđe, drugo mjesto osvojila je II. ekipa OŠ OŠ Ivana Granđe, a treće mjesto I. ekipa OŠ Gustava Krkleca.
Na državnom natjecanju koje će se u organizaciji HAK-a krajem svibnja održati u Zadru, Grad Zagreb predstavljat će po tri najuspješnije djevojčice i dječaka i to Ena Jagunica iz OŠ Gustava Krkleca, Helena Nežić iz OŠ Ivana Granđe i Sara Tadić iz OŠ Sesvetska Sopnica te Valent Bahlen i Tomislav Bertović Žunec iz OŠ Ivana Granđe i Tin Lučić iz OŠ Gustava Krkleca.

Najuspješniji natjecatelji su nagrađeni vrijednim nagradama (pokali, medalje, bicikli, zaštitne kacige) koje su osigurane sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH i AK Siget.
 
NADZOR BRZINE KRETANJE VOZILA
I NADZOR VOZAČA MOPEDA, MOTOCIKALA I BICIKALA,
 
U subotu 8. svibnja 2010. godine u vremenu od 15,00 do 23,00 sati na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora dopuštenih brzina kretanja vozila i nadzor vozača mopeda, motocikala.

Tijekom provedbe akcije utvrđeno je ukupno 549 prometnih prekršaja, od kojih je 336 ciljanih prekršaja po zadacima iz akcije i to 285 prekršaja prekoračenja brzine i 51 prekršaj vozača mopeda i motocikala.

Napominjemo da su nepovoljni vremenski uvjeti (kiša) u vrijeme provedbe akcije rezultirali manjim broj motocikala, mopeda i bicikala u prometu na cestama te da su vozači ostalih vozila u većoj mjeri poštivali ograničenje brzine kretanja vozila.

Kako bismo smanjili broj i posljedice prometnih nesreća vezanih za brzinu te motocikle i mopede, nadzor brzine kretanja vozila te nadzor motociklista i mopedista će nam i ubuduće biti prioritet.


Stranica