Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnost

U ponedjeljak, 10. svibnja oko 20.30 sati na području Trnja, Ulica Vladimira Ruždjaka, za vrijeme redovne ophodnje troje policijskih službenika službenim policijskim vozilom dovezli su se do osnovne škole. Tamo su zatekli 24-godišnjaka i 25-godišnjaka kako konzumiraju alkohol. Vidno alkoholizirani 24-godišnjak je ugledavši policijski automobil trčeći krenuo prema njemu.

U ponedjeljak, 10. svibnja oko 20.30 sati na području Trnja, Ulica Vladimira Ruždjaka, za vrijeme redovne ophodnje troje policijskih službenika službenim policijskim vozilom dovezli su se do osnovne škole. Tamo su zatekli 24-godišnjaka i 25-godišnjaka kako konzumiraju alkohol. Vidno alkoholizirani 24-godišnjak je ugledavši policijski automobil trčeći krenuo prema njemu. Vikao je i vrijeđao službenike koji su netom izašli iz vozila. Policijski službenici su legitimirali navedene osobe, a 24-godišnjak je, unatoč upozorenju i zapovijedi da prestane s vrijeđanjem te da se smiri, u jednom trenutku nasrnuo na policijskog službenika. Službenici su ga ubrzo svladali, upotrijebivši nad njim sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Dok su ga svladavali jednom službeniku je s leđa prišao 25-godišnjak i odgurnuo policijskog službenika. Obojica su odvedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. U službenim prostorijama obojica mladića je alkotestirano. Dvadesetčetverogodišnjaku je izmjerena koncentracija alkohola od 1.84g/kg a 25-godišnjaku 1.35g/kg.

Službenicima i 24-godišnjaku zaposlenici Hitne pomoći pružili su liječničku pomoć i utvrdili da se radi o lakšim ozljedama. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.


Stranica