Zloporaba opojnih droga i neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari

Slika PU_ZG/slike/eks.jpg

Foto: PU zagrebačka

Dana 11. svibnja 2010. godine policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starosti 34 godine, kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 12,4 grama kokaina i 0,5 grama heroina te 10 ručnih bombi i 10 upaljača za iste bombe.

U utorak, 11. svibnja 2010. godine u jutarnjim satima na području zagrebačkog naselja Siget legitimiran je 34-godišnji osumnjičenik kojom prigodom je kod istoga pronađeno 12,4 grama kokaina pakiranog u 17 paketića i 0,5 grama heroina pakiranog u 2 paketića. Pretragom njegovog stana u naselju Gajnice pronađeno je 10 ručnih bombi i 10 upaljača za navedene bombe. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjim osumnjičenikom utvrđeno je kako je isti, na za sada neutvrđen način nabavljao veće količine droge (kokain i heroin) koju je potom preprodavao na zagrebačkom ilegalnom tržištu. Osumnjičenik je 11. svibnja 2010. godine, uz kaznenu prijavu, odveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droge i neovlaštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
Osumnjičenik je od ranije evidentiran zbog preprodaje droga i zbog neovlaštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Vrijednost zaplijenjene droge u uličnoj preprodaji prosuđuje se na 10.000,00 kuna.


Stranica