Podvođenje i prostitucija

Policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, proveli su prekršajnu obradu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 12 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nad 32-godišnjom djevojkom kao i kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela podvođenje nad 32-godišnjakom.

Policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, proveli su prekršajnu obradu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 12 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nad 32-godišnjom djevojkom kao i kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela podvođenje nad 32-godišnjakom.
Tijekom kriminalističkog istraživanja dokazana je osnovana sumnja da je unazad 6 mjeseci, osumnjičeni muškarac, djevojci omogućio odavanje prostituciji, često preuzimao pozive potencijalnih klijenata na način da je sam s istima dogovarao cijenu i mjesto pružanja usluge, njenim osobnim automobilom marke VW Passat odvozio do dogovorenih mjesta, uglavnom hotela, te po završetku pružanja usluga klijentima dolazio po nju i tom prilikom od nje dobivao naknadu u iznosu od pola zarađenog novca
Provedenom prekršajnom obradom nad djevojkom utvrđeno je da je počinila prekršaj iz čl. 12 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nakon čega je odvedena na Dežurni odjel Prekršajnog suda u Zagrebu.
Provedenom kriminalističkim istraživanjem nad muškarcem, potvrđena je osnovana sumnje da je počinio kazneno djelo podvođenje opisano u čl. 195 st. 2 KZ-a na štetu 32-godišnje djevojke, zbog čega će biti podnijeta kaznena prijava.


Stranica