Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Jučer, 29. svibnja u 23,50 sati u Gradecu, PP Vrbovec, nepoznati je počinitelj zapalio toaletni papir u toaletu putničkog vlaka Zagreb – Koprivnica s ciljem da putnike u vagonu usmjeri na gašenje požara te da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist.

 Jučer, 29. svibnja u 23,50 sati u Gradecu, PP Vrbovec, nepoznati je počinitelj zapalio toaletni  papir u toaletu  putničkog vlaka  Zagreb – Koprivnica s ciljem da putnike u vagonu usmjeri na gašenje požara te da sebi  pribavi protupravnu imovinsku korist.
Tako je otuđio putnu torbu 62-godišnjem muškarcu te na željezničkoj postaji Gradec izašao iz vlaka i trčeći prugom počeo se udaljavati.
U vagonu su se nalazila dvojica  policijskih službenika van službe koji su pružili pomoć u gašenju požara, a zatim, kada su uočili nepoznatu mušku osobu kako pokušava pobjeći, krenuli su  za njim te ga bez uporabe sredstava prisile uhvatili, doveli do vlaka, te ga zadržali do dolaska kolega iz Vrbovca.
Naknadno  je utvrđeno da je osumnjičeni 20-godišnji muškarac koji je alkotestiran  (0,53 g/kg alkohola u organizmu). Materijalna šteta nije utvrđena, a požar su ugasili vatrogasci DVD Gradec.
Očevid se vrši danas na Kolodvoru Koprivnica. 

Stranica