Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/11.6.10/1_m.jpg
Foto:PU zagrebačka

Službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke su 10. lipnja 2010. godine dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom i 31-godišnjom hrvatskom državljankom. Zaplijenjeno je 261 gram heroina.
Dana 9. lipnja 2010. godine u kasnim večernjim satima u Lučkom, po izlasku sa autoceste Rijeka-Zagreb, redovnoj kontroli vozila i vozača zaustavljeno je osobno vozilo u kojem su se nalazili 40-godišnjak i 31-godišnjakinja.
 

Dana 10. lipnja 2010.g. temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretraženo je rečeno vozilo i unutrašnjosti je jastuka na stražnjem sjedalu pronađen paket ispunjen s 250 grama heroina, dok je u suvozačevim vratima pronađen paketić s 1 gramom heroina.

Istoga je dana a temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražena obiteljska kuća u Stupniku koju koriste 40-godišnjak i 31-godišnjakinja, te je pronađeno 9,8 grama heroina, digitalna vaga za precizno mjerenje težine i veća količina laktoze namijenjene miješanju s heroinom u cilju povećanja mase.

 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 40-godišnji muškarac i 31-godišnja žena od strane NN osobe na području Istre nabavljali veće količine heroina, koji su zatim vagali i prepakiravali u kući u Stupniku te preprodavali krajnjim konzumentima na području grada Zagreba.

Po završetku kriminalističke obrade 10. lipnja 2010. uhićeni su dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe opojnih droga iz čl. 173. st.1. i 2. KZ-a.

Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom zagrebačkom narko tržištu u uličnoj preprodaji iznosila bi više od 100.000 kuna.   

 


Stranica