Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u Novom Zagrebu

U nedjelju, 13. lipnja, u 3.30 sati na području Novog Zagreba, Trnsko, sa zapadne strane trgovine došlo je do požara međuprostora i istovarne rampe skladišta te su oštećena dva parkirana vozila.

Prvo oštećeno vozilo je marke Ford Fusion njemačkih nacionalnih oznaka, na korištenju kod 65-godišnjaka, na kojem je puklo zadnje desno svjetlo; drugo vozilo je Ford Focus, zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjaka, na kojem su uništeni rukohvat za otvaranje vrata te boja na poklopcu motora.  

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Obavljenim je očevidom utvrđeno da je požar u skladištu trgovine izazvao nepoznati počinitelj otvorenim plamenom i na neutvrđen način. Zapalio je kartonske kutije, dijelove starog namještaja i registratore koji su se nalazili u skladištu. Požar se proširio na nadstrešnicu skladišta, hodnik, toalet, djelomično i na skladište obližnjeg kafića. Zbog vatre je došlo do taljenja plastike na osobnim automobilima parkiranih pokraj objekta. U požaru nitko nije ozlijeđen a ukupna materijalna šteta iznosi preko 100 000 kuna.



Stranica